Редактор: e-mail: Снимка Фейсбук/Николай СлатинскиПроф. Николай Слатински изригна с брутален коментар след избора

...
Редактор: e-mail: Снимка Фейсбук/Николай СлатинскиПроф. Николай Слатински изригна с брутален коментар след избора
Коментари Харесай

Проф. Николай Слатински: Както се очакваше, Статуквото победи във футбола

Редактор: 

e-mail: 

Снимка Фейсбук/Николай Слатински

Проф. Николай Слатински изригна с брутален коментар след избора за президент на БФС на Конгреса в НДК. Както е известно, Борислав Михайлов резервира поста, откакто победи с 241:230 съперника си Димитър Бербатов. Последният разгласи, че ще заведе иск в съда, защото е трябвало да гласоподават 483 делегати, а вместо това вотът са упражнили 480. 

" Както се очакваше, Статуквото победи във футбола.

Статуквото владее главните запаси, то е нацвъкало свои хора на всички места. То е надменно, корумпирано, безпътно и провалящо нашия футбол. То е Зло. То е наказване. То е Присъда. То е всичко това, което не би трябвало да бъде, само че е.

Статуквото във футбола ще продължи да ни влачи към дъното.

То не може да бъде победено, до момента в който не бъде победено Статуквото в страната.

Докато нямаме ефикасна правосъдна система, до момента в който чекмеджетата и шкафовете са пари не бъдат съдени и наказани. Докато обществото спи. Докато няма воля да се постави завършек на Статуквото.

Няма по какъв начин Статуквото да бъде победено в някаква настрана взета сфера или активност.

То е стиснало цяла България за гушата. То е стъпило върху гърлото на страната.

А ние желаеме, да кажем, на канадска битка дясната ръка на Промяната да победи дясната ръка на Статуквото!?

Кааак!? Как ще стане това. Като пречки, букаи, въжета, гири, клопки, неразвръзваеми възли са обхванали от всякъде Промяната и не ѝ дават освен късмет – не ѝ дават да диша.

Възлите на Статуквото не се развързват. Те се разсичат!

България е в извънредно грозна обстановка. Тя е плячкосана, гепена, похитена, насилена от некадърници, безскрупулници, дебели вратове и изтънели сиви субстанции – на всички места, безусловно на всички места.

Спира се кислородът на всеки, който е най-малко някаква опция.

Ще го видите и на идните избори.

В блатото на Статуквото това Статукво не може да бъде победено. Всеки, който се бори със Статуквото в блатото на Статуквото се покрива или го покриват с кал и рано или късно става неразграничим от това, с което се бори.

Трябва да се пресуши блатото на Статуквото, а Статуквото без своето тресавище е обречено.

Битката межде Статуквото и Промяната постоянно е борба сред Миналото и Бъдещето. Между тези, които оферират още повече от все същото и тези, които оферират нещо ново, нещо друго, нещо освежаващо, нещо даващо вяра.

Когато се борят Миналото и Бъдещето, постоянно побеждава който управлява Настоящето.

А у нас Настоящето се управлява от Статуквото. Ояло се, разплуло се, натряскало се до повръщане, оскотяло, безобразно, необмислено, безскрупулно, безсъвестно, безпътно. Искащо да си остане безалтернативно.

Е, през днешния ден във футбола победи Статуквото. Днес във футбола. Утре и на всички места. Ако не осъзнаем, че всички ние затъваме в блатото на това Статукво. И в случай че не кажем на Статуквото - Баста! ", написа проф. Николай Слатински в персоналния си профил във фейсбук.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР